У нашій пам’яті вони залишаться назавжди…

Кілька років тому у нашому календарі з’явилося нове свято – День добровольця, яке ми відзначаємо 14 березня. Цього дня прийнято проводити зустрічі із волонтерами, воїнами АТО та інших локальних воєн. Але цього року в стінах Кам’янськогої ЗОШ №3 зустріч відбулася незвичайна. Учні та педагоги вирішили цього дня вшанувати пам'ять 5-х добровольців нашого краю, які вже, на жаль, ніколи не повернуться до рідної домівки.

Олексій Погорілий, Євген Войцехівський, Микола Билима, Василь Воропай та Олег Дяченко (Мальчик) – це імена звичайних людей, які сьогодні стали для для нас Героями. Маючи велику мужність, відважність та сміливість, вони гідно боронили рідну землю від ворога, але заплатили найдорожчу ціну – власне життя. І сьогодні ми низько схиляємо голови перед їхнім подвигом та сумуємо разом із їхніми родинами.

/Files/images/2017-2018_n_r/День добровольця 4.JPG

Ми знаємо їх імена, але так мало знаємо про них. Аби виправити цю ситуацію й був організований даний захід. І нам дуже приємно, що на наш поклик відгукнулися учні й учителі Косарської, Ребедайлівської, Лузанівської загальноосвітніх шкіл, Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи №2 з поглибленим вивченням окремих предметів, а також рідні загиблих. Кожен із учасників готував життєпис про свого героя-земляка.

Радісно, що такий захід не оминули своєю присутністю й міський голова Володимир Тірон та його заступник Олександр Нечиталюк. Володимир Іванович низько схилив голову перед дружинами та матерями полеглих, а також наголосив, що такі заходи потрібно проводити в кожній школі, щоб молоде покоління зростало, знаючи своїх Героїв в обличчя.

/Files/images/2017-2018_n_r/День добровольця 3.JPG

Окрім того, Мирослава Мошківська, лідер учнівського самоврядування Кам’янської загальноосвітньої школи №3 виступила з пропозицією до ровесників підтримати акцію по збору коштів для встановлення в нашому місті монумента на знак пам’яті про загиблих земляків у зоні АТО. Також вона передала кошти, які школярі зібрали під час благодійної ярмарки, Володимиру Скічку, директору благодійного фонду «Покрова».

/Files/images/2017-2018_n_r/День добровольця 5.JPG

Адміністрація школи висловлює подяку за допомогу в організації даного заходу депутату районної ради Євгену Довгошеї, приватному підприємцю Дмитру Гогргуленку, фермеру Петру захаренку, директору Камянського лісгоспу Віталію Вересу, директору комунального підприємства теплових мереж Олександру Темному. Окрема вдячніть за співпрацю громадській організації «Холодноярський козацький полк», за сприяння якого і відбувся захід.

Одразу по завершенні дійства на учасників чекало частування – справжній козацький куліш, теплий чай, солодощі.

/Files/images/2017-2018_n_r/День добровольця 2.JPG

Ми щиро віримо, що імена загиблих героїв більше не поповнять цей список. Адже війна ще не завершена. І сьогодні на Сході України сотні тисяч вірних синів Батьківщини борються за її вільне, квітуче, мирне майбуття. Тож, нехай ангели-охоронці дарують їм силу, здоров’я та удачу. Аби українська кров більше ніколи не проливалася на нашій землі.

Кiлькiсть переглядiв: 402

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.